Κυριακή 21 Μαρτίου 2010

Επιτροπές Ακρίβεια-Stop Θεσσαλονίκης - 21/03/2010 - Σχετικά με την απουσία αντιπροσώπου της Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου Α.Ε. από τη συνέντευξη τύπου των επιτροπών Ακρίβεια-STOP, που δόθηκε στις 20/3/10

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ (21-03-2010)

Μια απάντηση στην «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου ΑΕ» και μια εκ νέου πρόσκληση δημόσιας αντιπαράθεσης.

Με επιστολή μας προς την εταιρεία (με ημερομηνία 2 Μαρτίου 2010) αλλά και με δημόσιο κάλεσμα από τον τύπο και διάφορα sites, προσκαλέσαμε την εταιρία «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου ΑΕ» στην ημερίδα δημόσιας αντιπαράθεσης που πραγματοποιήθηκε με επιτυχία εχθές, 20/3.(βλ. κάτωθι την επιστολή πρόσκλησης, την απάντηση της εταιρίας και δελτίο τύπου αναφορικά με την ημερίδα.).
Επί σχεδόν είκοσι ημέρες η εταιρεία δεν απάντησε στην πρόσκληση για ένα δημόσιο και δημοκρατικό διάλογο που σκοπό είχε την ενημέρωση των πολιτών, την αναζήτηση της αλήθειας σχετικά με το δυστύχημα των Τεμπών και την προστασία των συμφερόντων των πολιτών. Η απαξιωτική, αλαζονική αυτή στάση, που όμοια κρατούν μόνο αποικιοκράτες σε υποτελείς, καυτηριάστηκε από το βήμα της ημερίδας.

Με το πέρας της ημερίδας πληροφορηθήκαμε την απάντηση της εταιρίας με υπογραφή της κ. Irene Zavridou / Ειρήνη Ζαβρίδου - Communications Manager / Υπεύθυνης Επικοινωνίας (20 Μαρτίου 2010, ώρα αποστολής 11:14) ότι δε θα συμμετέχει στη διαδικασία. Όπως αναφέρεται στην επιστολή «η αντιμετώπιση των εν λόγω σημαντικότατων προβλημάτων στα Τέμπη, επιβάλλει την συνεχή και απρόσκοπτη παρουσία μας στο έργο που έχει ως στόχο την έγκαιρη αποκατάσταση της κυκλοφορίας».
Δηλαδή ένας πολυεθνικός κολοσσός δεν έχει ένα υπεύθυνο στέλεχος να τον εκπροσωπήσει σε μια διαδικασία διαλόγου! Απεναντίας όλα τα στελέχη είναι απασχολημένα και το μόνο που μπορούν να κάνουν είναι λίγο πριν την έναρξη της ημερίδας να στείλουν μια επιστολή.

Η πραγματικότητα είναι άλλη: Η εταιρεία αποφεύγει οποιοδήποτε δημόσιο διάλογο (αρκούμενη σε μονολόγους-φιέστες) και έχει καταφέρει να επιβάλλει μια ιδιότυπη «ομερτά» σε τμήμα των ΜΜΕ, του πολιτικού κόσμου αλλά και επιστημόνων.

Φοβάται η Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου ΑΕ την αλήθεια διότι:
· έχει ποινικές ευθύνες για το δυστύχημα των Τεμπών
· πρέπει να επωμισθεί τα οικονομικά βάρη σε επαγγελματικές και κοινωνικές ομάδες
· διογκώνεται το κίνημα πολιτών «δεν πληρώνω τα διόδια»
· πλαταίνει η απήχηση του αιτήματος αναστολής λειτουργίας των διοδίων όσο τα Τέμπη είναι κλειστά σαν ένα πρώτο βήμα ανακούφισης των πολιτών μέχρι την κατάργηση των διοδίων

ΑΣ ΠΑΨΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ Η ΕΤΑΙΡΙΑ ΝΑ ΑΠΟΦΕΥΓΕΙ ΤΟ ΔΙΑΛΟΓΟ! Καλούμε την Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου ΑΕ σε τηλεοπτική συζήτηση για ενημέρωση των πολιτών αναφορικά με το δυστύχημα των Τεμπών, με τη συμμετοχή των επιτροπών Ακρίβεια- Στοπ, της Επιτροπής Αγώνα Ν. Πιερίας, του ΤΕΕ και της Εγνατία ΑΕ.

Εκ νέου υπεκφυγή συνιστά φυγομαχία εκ μέρους της εταιρίας και θα αυξήσει την ανυποληψία της στα μάτια των πολιτών της χώρας.

Με αυτή την ευκαιρία τονίζουμε για ακόμα μια φορά ότι, έπειτα από το πόρισμα του ΤΕΕ -επίσημου τεχνικού συμβούλου του κράτους, γίνεται επιτακτική η παρέμβαση α)της Ελληνικής δικαιοσύνης για την απόδοση των ευθυνών για την κατάσταση που επικρατεί στα Τέμπη και β)του Ελληνικού Δημοσίου για τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων του έναντι της Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου Α.Ε

Οι Επιτροπές ΑΚΡΙΒΕΙΑ-STOP συντονίζουν τη δράση τους μέσα από την ιστοσελίδα www.akribeia-stop.gr
Το Πανελλαδικό Συντονιστικό Ενάντια στα Διόδια συντονίζει τη δράση του μέσα από την ιστοσελίδα http://diodiastop.blogspot.com/

Για περισσότερες πληροφορίες:
6977 034350 (Γιώργος Θεοδωρόπουλος)
6974 479243 (Νίκος Νούλας)